FOLLOW US ON:

ervaringen met meditatie

Premium WordPress Themes

Zeker als je begint met meditatie zijn er veel vragen en ook twijfels. In onderstaand artikel heb ik dan ook vooral ruimte gemaakt voor eigen beschouwingen als ervaringen van cursisten.

Deze beschouwingen zullen je misschien helpen om je eigen ervaringen te kaderen, of je motiveren om te starten of door te gaan.

Real meditation means: don’t avoid the inner madhouse; enter into it, face it, encounter it, be watchful, because it is through watchfulness that you will overcome it.’ – Osho

Eigen ervaringen

Als je me 10jaar geleden gezegd had dat ik meditatie zou doen, zou ik waarschijnlijk eens meewarig gekeken hebben. Door het intensiever doen van yoga ben ik er zo een beetje in gerold. Er zijn vele vormen van meditatie, maar waar ik bij de DRU meditatie toch wel gecharmeerd van was, was het feit dat ik er geleidelijk aan in rolde, zonder dat het meteen een gevecht met mezelf hoefde te worden.

Geleidelijk aan begon ik ook wat meer te genieten van de echte momenten van rust. Ook begon ik te merken dat de meditatie in het dagelijks leven doorwerkt. Ik voel minder de behoefte om overal naar toe te moeten. Ik ervaar de dingen meer goed zoals ze zijn.

En de meditatie blijft nog steeds moment gebonden. Soms kom ik snel bij rust, en soms blijf ik wat actiever in de gedachten, maar dat is ook ok.

Want zelfs al kom ik niet echt goed in de meditatie, dwaal ik wat af, of zijn er nog veel gedachten, dan nog voelt het als een overwinning om telkenmale te blijven zitten in plaats van terug bezig te zijn, rond te gaan lopen, weg te lopen van mezelf,… Ik voel ook dan dat dit mijn focus versterkt, dat ik meer bij mezelf kan blijven.
Meditatie ontstaat in de leegte tussen 2 gedachten. We streven ernaar dit moment van leegte te verlengen

Ervaringen van mensen binnen de yoga/meditatie lessen

“ik ervaar meer momenten van rust, waar ik vroeger steeds van de ene naar de klant holde zijn er nu meer stop momenten – momenten waarbij ik even stilsta, even mijn adem voel en dan pas weer door ga. Dat voelt zo verfrissend.”

“ik ben verrast hoe snel het werkt, door het tellen van de adem kom ik zo bij de concentratie, de stilte”

“confronterend om te merken hoe druk het in mezelf is”

“Het is fijn om niet meteen te gaan zitten voor meditatie, maar ernaartoe te werken aan de hand van yoga. Door de yoga is er reeds verstilling en is de overgang naar meditatie vanzelfsprekend.”

Of zoals mijn meditatieleraar het altijd stelt: “ik was altijd al het drukste hoofd van Nederland, dat is dankzij de meditatie intussen wel verandert”
Voordelen van meditatie

Hieronder worden er nog enkele voordelen van meditatie op een rijtje gezet:

• Een vredig gevoel
• het is stressverlagend
• Verhoogde helderheid van geest
• Verhoogd concentratievermogen
• Meer accepteren van jezelf

Heb jij interesse? Kijk dan even verder naar lessenreeksen

Aanbod

Wens je op de hoogte gehouden te worden van nieuwe artikels of nieuwe lessenreeksen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!