FOLLOW US ON:

music for life – yoga voor het goede doel

Premium WordPress Themes

Maandag 19 dec 2016 was er een voor het 2de jaar een yogasessie voor het goede doel – ten voordele van music for life.

De opbrenst van deze avond was 192€ en ging integraal naar music for life.

Music for life is de bekende actie – georganiseerd door Studio Brussel – voor het goede doel in de week nét voor kerst.
Uit de vele mogelijke “goede doelen” die kunnen gekozen worden op http://musicforlife.stubru.be/ heb ik gekozen voor een lokaal goed doel:

De tondeldooshttp://tondeldoos.be/
De Tondeldoos is een vrijwilligersorganisatie die in Groot Dendermonde actief is.
“We willen kansarme gezinnen met kinderen helpen in hun strijd tegen de armoede en de sociale uitsluiting. Hierbij staat het kind centraal. Onze hulpverlening bestaat uit begeleiding en vorming van het gezin. Ook geven we materiële ondersteuning in die mate dat onze middelen dit toelaten. Het ultieme doel is optimale ontplooiingskansen geven aan kinderen die in de kansarmoede verkeren”

Yoga

De yogasessie was een gewone dru yogasessie, waarbij er op het einde een korte meditatie was, waarbij we even stilstonden bij anderen die onze aandacht konden gebruiken, aan samenzijn, en aan onze eigen voedingsbronnen.

Dit was dan ook een hele mooie en toepasselijke yogasessie binnen het thema van “de warmste week” en het thema van kerstmis.

Even belangrijk dan de opbrenst was er ook het samenzijn. Het is fijn om als groep terug meer contact te maken met jezelf en van daaruit dan weer de verbinding te maken met anderen die onze aandacht kunnen gebruiken.

Dru yoga: klassieke vorm van yoga waar er meer aandacht is voor vloeiende bewegingen, aandacht om onze energie terug te laten stromen. Deze vorm wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. meer info vind je nog op: www.vreugdevolleven.be. wekelijks zijn er ook lessen rond dru yoga in lebbeke en denderbelle.

 

Heb jij ook ervaringen die je wil delen rond yoga of music for life? laat het weten…