FOLLOW US ON:

World Peace Flame

De wereld vredesvlam is een mooi symbool (en organisatie) die zich richt op meer vrede in de wereld, in onszelf en onze omgeving.
In juni 2019 zal deze vlam intussen 20jaar branden. In mei 2016 is deze vlam langsgekomen tijdens de yogalessen, en hebben we een meditatie gedaan rond het thema vrede.
Graag deel ik met jullie dan ook wat meer info rond deze vredesvlam in onderstaand artikel.

 

De World Peace Flame

 

Premium WordPress Themes

De world peace flam, of “wereld vredes vlam” is een eeuwigbrandend vuur dat in Wales brand als symbool van vrede, eenheid en vrijheid.
De World Peace Flame brandt op dit moment in duizenden scholen, bedrijven, ziekenhuizen, kerken, tempels en bezinningscentra over de hele wereld. Het aantal World Peace Flames blijft groeien. De vlam wordt aan internationale leiders aangeboden en geïnstalleerd in monumenten en steden over de hele wereld.
Het doel van de world peace flame is om mensen te inspireren en te laten ervaren dat ieder individueel mens een belangrijke rol kan spelen in het bereiken van vrede op elk niveau in de samenleving.
Achter deze vredesvlam schuilt er ook een organisatie (www.worldpeaceflame.org/nl) die actief is in het verspreiden van deze vlam en het ondersteunen en ontwikkelen van vredesinitiatieven.

In Belgie is een monument met de world peace flame geplaatst in de gemeente Riemst. Ook recent is er een vlam aangestoken in Holsbeek.

Geschiedenis

 

Premium WordPress Themes

De World Peace Flame is ontstaan in juli 1999 toen zeven brandende vlammen zijn samengevoegd tot één eeuwige vlam. De vlammen zijn aangestoken door vredestichters op de vijf continenten; luchtmachten van verschillende landen en luchtvaartmaatschappijen hebben de vlammen overgevlogen naar het Verenigd Koninkrijk.
Op 31 juli van dat jaar zijn in Bangor, Noord-Wales, de 5 vlammen van de verschillende continenten bij elkaar gebracht en verenigd tot één World Peace Flame. De World Peace Flame brandt nu in elk land van de wereld.
De vlam wordt aan elkaar doorgegeven en dagelijks door duizenden mensen aangestoken en opgedragen aan de wereldvrede. De inmiddels beroemd geworden World Peace Flame is een symbool voor eenheid en wereldvrede en geeft inspiratie en hoop aan miljoenen mensen over de hele wereld.

‘De World Peace Flame verenigt traditionele en moderne culturen door uitdrukking te geven aan waar beiden naar streven: hoop op vrede.’
Oud-minister van Australië.

“Lopend vuurtje”

 

Premium WordPress Themes

Eén van die initiatieven van de organisatie (in nederland) is “lopend vuurtje”. Dit is een vredespakket voor het basisonderwijs. Inmiddels wordt dit pakket in Nederland door de overheid aangeboden aan 200 scholen met vluchtelingkinderen.

Het lespakket ‘Lopend Vuurtje’ ondersteunt leerkrachten om de houding en vaardigheden van kinderen in het basisonderwijs te bevorderen op het gebied van vrede, tolerantie en respect. Het stimuleert de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en is ook speciaal geschikt om de sociale cohesie in de klas/ school te stimuleren.

Het lespakket is ontwikkeld door specialisten op het gebied van de ontwikkeling van het jonge kind en stress- en traumamanagement. Daarom is het pakket ook geschikt voor klassen met asielzoekers- en vluchtelingkinderen.
Het pakket bestaat uit een Gids voor de leerkrachten en een werkboekje voor de leerlingen.

Wens je meer info hieromtrent dan vind je meer info op http://www.lopendvuurtje.org/ , of http://www.lopendvuurtje.org/downloads/, of je kan bij me informeren of me aanspreken daaromtrent.

 

Vredes meditatie

 

Premium WordPress Themes

Je kan deze meditatie altijd en overal doen; het zal jou en anderen een gevoel van vreugde en rust geven. Deze wordt ook soms tijdens de yogalessen beoefend.

 • – Steek een World Peace Flame kaars aan en ontspan.
 • – Zorg ervoor dat je comfortabel zit en richt je aandacht enkele ogenblikken op je ademhaling.
 • – Adem drie keer diep in en uit.
 • – Denk bij de volgende inademing: ‘Ik ben vrede’
 • – Denk, als je dan weer rustig uitademt: ‘Ik geef vrede’

Herhaal dit zo vaak als je wilt en ontspan in het vredevolle gevoel dat je hebt opgeroepen.
Heb je extra tijd dan is het goed om voorafgaand evt wat yoga te doen, om op die manier meer ontspannen te kunnen starten.

“If you pour a handful of salt into a cup
of water, the water becomes undrinkable.
But if you pour the salt into a river,
people can continue to draw the water to
cook, wash, and drink. The river is 
immense, and it has the capacity to receive,
embrace, and transform. When our hearts
are small, our understanding and compassion
are limited, and we suffer. We can’t accept
or tolerate others and their shortcomings,
and we demand that they change. But when
our hearts expand, these same things don’t
make us suffer anymore. We have a lot of
understanding and compassion and can
embrace others. We accept others as they
are, and then they have a chance to transform.”

~ Thich Nhat Hanh

 

Interesse?

 

Ben je lesgever (in het basisonderwijs), ken je iemand die dit is, of ben jijzelf geïntereseerd in de wereldvredesvlam, of in “lopend vuurtje”; dan kan je eventueel volgende zaken doen:

 

Interesse in meer artikels?

 

Op deze website vind je meer artikels rond:

  • yoga
  • familieopstellingen
  • ontdek je levensdoel
  • andere…

Interesse: ga naar meer artikels

Of interesse naar een yogacursus? Lees meer…
Yogalessen

Wens je op de hoogte gehouden te worden van nieuwe artikels of nieuwe lessenreeksen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Nieuwsbrief