FOLLOW US ON:

Is dit je nieuwe yogamat?

Premium WordPress Themes

Bij een regelmatige yogabeoefening hoort een degelijke yogamat! De yogamat is dan ook je belangrijkste hulpmiddel tijdens de yogalessen.

Waar moet je op letten?

Een goede mat heeft een zeer goede grip. De mat blijft goed liggen op de vloer en jij glijd niet weg op de mat! Hier wringt het schoentje al snel bij goedkope matten. Goed als noodoplossing maar onvoldoende om veilig je yogabeoefening te doen.

De juiste dikte. Er zijn al degelijke yogamatten van 4mm. Die hebben het voordeel dat ze makkelijk op te bergen zijn, en geven ook een goede stabiliteit bij evenwichtsoefeningen. Echter hebben ze als nadeel dat ze iets minder isoleren tav de (koude) vloer, maar vooral dat ze toch wat dun uitvallen om oefeningen op de knieën uit voeren. Met als gevolg pijnlijke knieën.
Ik raad dan ook een dikte aan van 6mm. Dit geeft toch nog een goede stabiliteit, en geven vooral meer comfort bij liggende oefeningen of oefeningen in kniezit. Dit past ook perfect bij het een ietwat rustiger type yoga (zoals DRU yoga)

Keuze van het materiaal: Ik raad één type materiaal aan: TPE (ofwel Thermoplastisch elastomeer). Dit is een type rubber/schuim wat milieuvriendelijk, hygiënisch en 100% recycleerbaar is. Dit materiaal is vrij van latex, rubber en PVC, dus geschikt voor mensen met allergieën.

Een goedkoper alternatief is PVC, dit is meestal iets zwaarder, minder soepel en afhankelijk van het type PVC zitten er soms nog schadelijke stoffen in. De grip kan eventueel ook iets minder zijn in vergelijk met TPE.

Kleur: Er zijn verschillende kleuren voorhanden. Dus kies iets wat bij je past.

Yogamat kopen

Wens je een yogamat hier aan te kopen? Dat kan via onderstaand formulier.

Op deze website vind je nog andere artikels rond

    • yoga
    • familieopstellingen
    • ontdek je levensdoel
    • andere…

Interesse: ga naar meer artikels

Of interesse naar een yogacursus? Lees meer…
Yogalessen

Wens je op de hoogte gehouden te worden van nieuwe artikels of nieuwe lessenreeksen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Nieuwsbrief

WRITTEN BY: Danny