FOLLOW US ON:

3 vragen om je levensdoel te ontdekken

Levensdoel, is dat nu echt nodig?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die hun leven als zinvol ervaren tevredener zijn, en meer positieve gevoelens hebben. Andersom kampen mensen vaker met angst en depressie bij lage scores tav zinvol leven. Succesvol ouder worden is grotendeels afhankelijk van de zin die mensen aan hun leven weten te geven.

Misschien herken je dat ook wel. Als je even terug denkt aan een zinvol moment, een moment waarin je iets positiefs betekende voor een ander. Hoe voelde dat? Sommigen beweren zelfs dat zingeving en de zoektocht naar zingeving het antwoord is op de toenemende behoefte aan psychische hulp in onze maatschappij.

Uit verschillende onderzoeken blijkt hoe mensen eigenlijk iets anders willen in hun leven dan het werk dat ze nu doen!

Uit een enquete van jobtrack.nl (2011) bleek dat 50% van de mensen eigenlijk iets ander wou gaan doen
De spijtonderzoeker Neal Roese stelde in 2011 vast dat 33% van de mannen bij nader inzien liever een andere studie had gedaan of een ander job had gehad.
Uit een enquete van werksite.nl (2014) bleek dat 57% van de mensen het gevoel hadden een verkeerde beroepskeuze te hebben gemaakt

En jij?
Hoe zit dat met jou? Ben jij tevreden met wat je doet? Of heb je misschien ook de dingen die je echt graag wou laten ondersneeuwen? Of weet je niet echt wat jij wil?

3 vragen om te ontdekken wat jij wilt
Het is sowieso goed om af en toe eens de balans te maken van waar je nu staat en wat je verder wil.

1. 30dagen te leven
Stel je nu het volgende voor: je hebt nog 30 dagen te leven. Maak nu een lijstje van 10 zaken die echt nog belangrijk zijn in die 30dagen. Kruis er nu 3 aan en voer ze uit…

2. wat vind jij leuk en inspirerend om te doen?
Waar word je gelukkig van? Welke dingen vind je echt leuk om te doen? Durf hier alles op te schrijven wat in je opkomt. Misschien vind je het heerlijk om te paardrijden, of te dansen, maar ben je bang dat je hier toch niets mee kunt. Ga niet meteen denken wat je daar nu al of niet mee kunt. Sta toe om van de gedachte te genieten, en kijk welke eerste stap je kan zetten om dit verder te onderzoeken? Misschien ga je eens zoeken op internet naar adressen waar je zoiets kan doen?

3. wat vind je absoluut niet leuk? Keer dat om.
Schrijf nu op welke dingen je absoluut niet gelukkig maken. Maak er een uitgebreide lijst van. Als het goed is word je absoluut niet vrolijk van deze oefening.
Als je klaar bent, schrijf dan van ieder punt op de lijst het tegenovergestelde op. Dit zijn waarschijnlijk de dingen die je juist wél leuk vindt. Heb je een hekel aan kantoorwerk? Dan is het tegenovergestelde, werken in de buitenlucht, misschien wel helemaal jouw ding!

Wil je nog meer oefeneningen om terug op het pad te komen, schrijf je dan in voor het nieuwsmagazine en ontvang gratis het e-boek “zo ontdek jij jouw levensdoel”.

Op deze website vind je nog andere artikels rond

    • yoga
    • familieopstellingen
    • ontdek je levensdoel
    • andere…

Interesse: ga naar meer artikels

Of interesse naar een yogacursus? Lees meer…
Yogalessen

Wens je op de hoogte gehouden te worden van nieuwe artikels of nieuwe lessenreeksen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Nieuwsbrief

WRITTEN BY: Danny